maanantai 9. toukokuuta 2016

Siirrymme syksyllä uuteen organisaatioon ja toimintatapaanOlemme Maaseutuvirastossa tekemässä organisaatiouudistusta. Sen valmistelu alkoi koko henkilöstön voimin viime syksynä, ja uudessa tukiprosessien mukaan järjestetyssä prosessiorganisaatiossa olemme 1.9.2016 alkaen. Tuleva organisaatio rakentuu viljelijätukien ja hanke-, yritys- ja rakennetukien sekä markkinatukien prosessien mukaisesti.

Tavoittelemme uudistuksella hyötyjä niin tuenhakijoille kuin myös tukihallinnon tehtäviä tekeville hallintokumppaneillemme. Parannamme tukien haun, valvonnan, maksamisen ja tietojärjestelmien yhteistoimintaa. Kehitämme samalla toimintaa suhteessa virastoamme ohjaavaan maa- ja metsätalousministeriöön sekä hallintokumppaneihimme kuntien yhteistoiminta-alueisiin, ELY-keskuksiin ja Leader-ryhmiin. 

Osasto ottaa haltuunsa koko tukiprosessin

Organisaatiossamme on uudistuksen jälkeen kolme osastoa: Maatalousosasto, maaseudun kehittämisosasto ja markkinaosasto. Maatalousosastolle kuuluvat viljelijätuet, maaseudun kehittämisosastolle hanke-, yritys- ja rakennetuet ja markkinaosastolle markkinatuet.

Osastorajat ylittäviä toimintakokonaisuuksia on niin ikään kolme: varainhoito, tieto- ja teknologiapalvelut sekä hallintopalvelut. Ylijohtajan alaisuudessa ovat sisäinen tarkastus ja viestintä. Maaseutuverkostopalvelut-yksikkö on sijoitettu maaseudun kehittämisosastolle.

Osastonjohtajat ja yksikönpäälliköt on valittu tehtäviinsä 1.9.2016 alkaen. Jatkan Maaseutuviraston ylijohtajan tehtävässä huhtikuun loppuun 2017, jolloin 5-vuotinen kauteni päättyy. Organisaatiouudistuksen myötä viraston operatiiviset tehtävät hoidetaan uusissa prosessiosastoissa. Ylijohtajana keskityn viraston strategiseen johtamiseen. Koko henkilöstön sijoittaminen uuteen organisaatiorakenteeseen on valmistunut huhtikuun aikana.

Haemme hankejohtajaa ICT-tehtäviin

Olemme parhaillaan rekrytoimassa hankejohtajaa. Hankejohtaja tulee vastaamaan tietojärjestelmien kehittämisestä yhdessä maa- ja metsätalousministeriön kanssa sovittujen tavoitteiden mukaisesti. Määräaikaan mennessä tehtävään tuli 51 hakemusta.

Hankejohtaja osallistuu aluksi tietojärjestelmien kehittämis- ja ylläpitotyön johtamiseen ja Maaseutuviraston prosessiorganisaation valmistelussa erityisesti ICT-toiminnan kehittämiseen. Syyskuun alussa hän siirtyy organisaatiouudistuksen myötä Maaseutuviraston tietohallintojohtajaksi johtamaan tieto- ja teknologiapalvelut -toimintakokonaisuutta. 

Maa- ja metsätalousministeriö, Maaseutuvirasto ja Maanmittauslaitos vastaavat yhdessä tukijärjestelmien häiriöttömästä ja aikataulun mukaisesta toiminnasta. Organisaatioiden välistä yhteistyötä tiivistetään, ja maa- ja metsätalousministeriön ohjausrooli tietojärjestelmien kehittämistyössä vahvistuu.

Leena Tenhola
ylijohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti