torstai 11. joulukuuta 2014

Viestintäharjoittelijana Mavissa – Uuden oppimista ja positiivisia haasteita

Viimeiset kolme kuukautta vietin Seinäjoella Maaseutuviraston eli Mavin viestintäharjoittelijana. Harjoitteluun lähtiessäni kaverit kyselivät, että mikä paikka tämä Maaseutuvirasto oikein on, mitä ihmettä siellä oikein tehdään? Jotakin pelto- ja lehmäjuttuja? Vastaus kuuluu, että nimenomaan.

Maaseutuviraston arki oli syksyn ajan kiireistä – koko ajan tapahtui. Uutena harjoittelijana ensimmäiset viikot kuluivat talon tavoille perehtyessä ja tutustuessa uusiin ihmisiin. Heti alusta lähtien pääsin kuitenkin mukaan erilaisiin projekteihin ja sain monipuolisia työtehtäviä hoitaakseni. Apua, ohjausta ja kannustusta oli tarjolla koko harjoittelun ajan, joten yksin ei asioita tarvinnut jäädä pohtimaan. Hyvä ohjaus antoi varmuutta työtehtävien suorittamiseen ja opetti myös paljon hyödyllisiä taitoja tulevaisuuden varalle.

Monipuolisia työtehtäviä


Työtehtäviäni olivat esimerkiksi verkkosivujen päivittäminen, avustaminen koulutusjärjestelyissä, erilaisten oppaiden ja ohjeiden kirjoittaminen, esiintymiskoulutusten pitäminen, tekstien oikolukeminen ja juttujen kirjoittaminen. Yksikään työpäivä ei ollut samanlainen, vaan työtehtävät olivat mukavan vaihtelevia. Työ vaati jonkin verran pitkäjänteisyyttä, tietotekniikan perustaitoja sekä erityisesti hyviä kirjoitustaitoja.

Uuden oppimista ja positiivisia haasteita


Opin monenlaista harjoittelun aikana. Tärkeimpinä pidän käytännön viestinnän taitojen vahvistumista sekä itseluottamuksen lisääntymistä alalla. Alussa suurimmaksi haasteeksi koin eri tukien ja säännösten ymmärtämisen, sillä aiheet eivät olleet ennestään tuttuja. Oli kuitenkin mielekästä huomata, kuinka tieto ja ymmärrys kehittyivät hiljalleen. Tämän myötä harjoittelu muuttui entistä palkitsevammaksi.

Monessa mukana


Harjoittelussani pidin erityisesti siitä, kuinka monenlaiseen pääsin mukaan. Olin mukana myös esimerkiksi erilaisissa kokouksissa ja koulutuksissa. Tätä kautta sain mahdollisimman laajan sekä käytännönläheisen näkemyksen siitä, millaista suuren organisaation sisäisen ja ulkoisen viestinnän arki on.

Hieno kokemus!


Harjoittelu oli mielestäni kaikin puolin erinomainen kokemus. Pääsin harjoittelemaan viestinnän taitoja mielenkiintoisten ja monipuolisten työtehtävien parissa hyvässä työympäristössä. Mavissa harjoittelijan ei tarvitse tyytyä kahvin keittämiseen tai peukaloiden pyörittelyyn, vaan kiirettä pitää ja tekemistä riittää! Suosittelen lämpimästi Mavia viestinnän harjoittelupaikaksi kenelle vain, joka on kiinnostunut työskentelemään hyvässä työporukassa viestinnän monipuolisissa tehtävissä. 

Laura Kujala
Puheviestintä, Jyväskylän yliopisto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti